Friday, 28 March 2025

كحك مصري مهندسة في المطبخ ساره المخبز

كحك مصري مهندسة في المطبخ ساره


نص كيلو دقيق منخول (٣ ونص كوب معياري)

١ م ص بيكنج باودر 

١ م ك سكر ناعم الحبيبات او بودره

١/٢ م ص محلب

١ و نص م ك حليب بودره

١ ونص م ك سمسم محمص

رشة ملح

١/٢ كوب ماء دافي + ١ م ك سكر + ١ م ص خميره

٣٠٠ جرام سمنه 

نقسم السمنه نصين

نص نقدحه على النار ونص بارد

ونبتدي نبس المكونات سوى جيدا

بعدين بنزل خليط الماء والخميرة بدون خلط كتير

حركات دائرية نقلبهم على بعض مش عجن

لو العجينة بتشقق يبقى محتاجة ١ م ك ماء فاتر حتى تتماسك

نغطي العجينة نريحها نص ساعة

وكل كره نعملها نبصمها على طول


وزن الكعكه بدون حشوة ٢٥ جرام


الكحك المحشي حرارة من تحت ٢٠٠ 

الكحك السادة حرارة ١٨٠ من تحت

الماء ممكن ربع او تلت كوب حسب الطحين


غريبة مهندسة في المطبخ


https://www.facebook.com/share/v/14tV6FUezA8/?mibextid=wwXIfr

No comments:

Post a Comment